(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Musbat hadli uch karrali sonli qatorlarning yaqinlashuvi va uning issiqlik tarqatish tenglamasi uchun qilinadigan tadqiqotlar matematik tahlil, matematik fizika va matematik modellashtirishning muhim bo‘lagi hisoblanadi. Bu sohada olib borilgan izlanishlar, eng avvalo, qatorlar nazariyasining chuqur asoslariga tayanadi va ularning fan va texnikaning turli sohalaridagi tatbiqini o‘rganishni o‘z oldiga maqsad qiladi. Musbat hadli qatorlar, xususan, uch karrali sonlar asosida tuzilgan sonli qatorlarning yaqinlashuv xususiyatlari, oraliq natijalarni aniqlashtirish va tafsilotlarini chuqur tahlil etish masalalari ko‘plab ilmiy izlanishlarning markazida bo‘lgan.