(untitled) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada 2026-yilda O‘zbekiston Respublikasida ta’lim tizimi va yoshlar siyosati yo‘nalishida amalga oshirilishi ko‘zda tutilayotgan islohotlar hamda ularning tarixiy ahamiyati tahlil qilinadi. Unda yosh avlodni vatanparvarlik ruhida tarbiyalash, tarix fanini o‘qitish sifatini oshirish, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni joriy etish, yoshlarning ilmiy salohiyatini rivojlantirish va ta’lim muassasalarida yangi dasturlar asosida ishlash masalalari yoritib beriladi. Shuningdek, davlat tomonidan qabul qilinayotgan dasturlar va ularning amaliy natijalari ilmiy-nazariy jihatdan baholanadi. В данной статье анализируются реформы, которые планируется реализовать в Республике Узбекистан в 2026 году в сфере образования и молодежной политики, а также их историческое значение. Рассматриваются вопросы воспитания молодежи в духе патриотизма, повышения качества преподавания истории, внедрения современных педагогических технологий, развития научного потенциала молодежи и реализации новых образовательных программ. Также дается научно-теоретическая оценка государственным программам и их практическим результатам. This article analyzes the reforms planned to be implemented in the Republic of Uzbekistan in 2026 in the fields of education and youth policy, as well as their historical significance. The study highlights issues such as educating young people in the spirit of patriotism, improving the quality of teaching history, introducing modern pedagogical technologies, developing the scientific potential of youth, and implementing new educational programs. In addition, state programs and their practical importance are evaluated from a scientific and theoretical perspective.