QISHLOQ XO‘JALIGI YERLARIDAN FOYDALANISHDA DAVLAT XIZMATLARINING AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Maqolada qishloq xo‘jaligi yerlaridan oqilona foydalanishni ta’minlashda davlat xizmatlarining tutgan o‘rni, mavjud tizimning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, davlat xizmatlari samaradorligini oshirish bo‘yicha taklif va tavsiyalar yoritiladi. Yer resurslari boshqaruvi, yer kadastri, raqamlashtirish jarayonlari, monitoring tizimlari va ularning qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishiga ta’siri chuqur tahlil qilinadi.