IKINCHI TILNI O‘QITISHDA INKLYUZIV TA’LIM (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada ikkinchi tilni o‘qitish sohasida inklyuziv ta’limning asosiy tamoyillari va amaliy jihatlari yoritiladi. Unda inklyuziv pedagogik yondashuvlar, differensial o‘qitish, O‘rganish uchun universal dizayn (UDL) hamda ijtimoiy-emotsional qo‘llab-quvvatlashning maxsus ta’lim ehtiyojlariga ega bo‘lgan o‘quvchilar, ko‘p tilli o‘rganuvchilar va turli madaniy hamda ijtimoiy-iqtisodiy kelib chiqishga ega ta’lim oluvchilar uchun teng imkoniyatlar yaratishdagi o‘rni tahlil qilinadi. Til o‘qitish jarayonida inklyuziv yondashuvlarni joriy etishning afzalliklari va muammolari ko‘rib chiqilib, ularni samarali integratsiya qilish bo‘yicha tavsiyalar beriladi.