BUGUNGI KUNDA EKOLOGIK MUAMMOLARNING AHOLI SALOMATLIGIGA SALBIY TA’SIRI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada bugungi kunda yuzaga kelayotgan ekologik muammolar va ularning aholi salomatligiga ko‘rsatayotgan salbiy ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Atrof-muhitning ifloslanishi, iqlim o‘zgarishi, suv va tuproq resurslarining degradatsiyasi inson organizmiga qanday xavf tug‘dirayotgani ochib beriladi. Shuningdek, ekologik muammolarni kamaytirish orqali aholi salomatligini yaxshilash yo‘llari           yoritib         berilgan.