TA’LIM MUASSASALARI VA KORXONALARNING STRATEGIK HAMKORLIK MEXANIZMLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada ta’lim muassasalari va korxonalar o‘rtasidagi strategik hamkorlikning zamonaviy mexanizmlari ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda oliy ta’lim va ishlab chiqarish integratsiyasining institutsional asoslari, hamkorlikni boshqarish modellari hamda ularning ta’lim sifati va bitiruvchilarning mehnat bozoriga moslashuvchanligini oshirishdagi roli yoritib beriladi. Tadqiqot natijalari ta’lim jarayonini mehnat bozori talablariga moslashtirish, kadrlar tayyorlash sifati va raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiluvchi ilmiy-metodik tavsiyalar ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.