LOYIHALASH TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA BO'LAJAK FIZIKA FANI O'QITUVCHILARINI KASBIY METODIK TAHLILI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada loyihalash texnologiyalari asosida bo‘lajak fizika fani o‘qituvchilarining kasbiy-metodik tayyorgarligini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Ta’lim jarayonida loyihaviy faoliyatni qo‘llash orqali talabalarda fizik tushunchalarni chuqur anglash, muammoli vaziyatlarni tahlil qilish, metodik qarorlar qabul qilish hamda mustaqil ijodiy faoliyat ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, loyihalash texnologiyalarining bo‘lajak o‘qituvchilarning kasbiy kompetensiyalarini oshirishdagi o‘rni va metodik tahlil asoslari ilmiy-nazariy jihatdan asoslab berilgan.  Аннотация: В данной статье анализируются вопросы формирования профессионально-методической подготовки будущих учителей физики на основе проектно-технологических методов. Подчеркиваются возможности использования проектной деятельности в образовательном процессе для развития у учащихся глубокого понимания физических понятий, анализа проблемных ситуаций, методического принятия решений и навыков самостоятельного творчества. Также научно и теоретически обосновывается роль проектно-технологических методов в повышении профессиональных компетенций будущих учителей и основы методического анализа.  Abstract This article analyzes the issues of forming professional and methodological training of future physics teachers based on design technologies. The possibilities of using project activities in the educational process to develop students' deep understanding of physical concepts, analysis of problem situations, methodological decision-making, and independent creative skills are highlighted. Also, the role of design technologies in improving the professional competencies of future teachers and the foundations of methodological analysis are scientifically and theoretically substantiated.