OLIY TA’LIM MUASSASALARI TALABALARINING SOG‘LOM TURMUSH TARZINI SHAKLLANTIRISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalari talabalarida sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda jismoniy tarbiya va sog‘lomlashtirish faoliyatining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Talabalar salomatligini mustahkamlash, jismoniy faollikni oshirish hamda sog‘lom hayot ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari tahlil qilinadi. Shuningdek, jismoniy tarbiya mashg‘ulotlarini tashkil etishning samarali shakl va usullari ko‘rsatib beriladi.Аннотация: В данной статье раскрываются роль и значение физического воспитания и оздоровительной деятельности в формировании здорового образа жизни у студентов высших учебных заведений. Анализируются вопросы укрепления здоровья студентов, повышения физической активности, а также развития навыков здорового образа жизни. Кроме того, представлены эффективные формы и методы организации занятий по физическому воспитанию.