MUSTAQILLIK YILLARIDA O‘ZBEKISTONNING MA’NAVIY VA MADANIY TARAQQIYOTI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mazkur maqolada mustaqillik yillarida O‘zbekiston Respublikasida ma’naviy va madaniy sohalarda amalga oshirilgan islohotlar, milliy qadriyatlarning tiklanishi hamda jamiyat hayotidagi o‘rni tahlil etiladi. Mustaqillik tufayli xalqning tarixiy xotirasi, urf-odatlari, an’analari va diniy bag‘rikenglik tamoyillari qayta tiklandi. Shuningdek, madaniyat, san’at, adabiyot, ta’lim va ma’naviyat sohalarida olib borilgan davlat siyosatining ahamiyati, milliy o‘zlikni anglash va barkamol avlod tarbiyasidagi roli yoritib beriladi. Maqolada ma’naviy-ma’rifiy islohotlarning jamiyat taraqqiyotiga ta’siri ilmiy asosda baholanadi.