MAKTABDA KASBGA YO‘NALTIRISH ISHLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MUHIM VAZIFALARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqolada maktabda kasbga yo‘naltirish ishlari samaradorligini oshirishning muhim vazifalari, o‘quvchilarning kasbiy qiziqish va qobiliyatlarini aniqlash, ularga to‘g‘ri yo‘l-yo‘riq ko‘rsatish hamda ta’lim jarayonida kasbiy yo‘naltirish ishlarini tizimli tashkil etish masalalari yoritiladi. Shuningdek, maktab, oila va jamiyat hamkorligi asosida o‘quvchilarning ongli kasb tanlashiga erishish yo‘llari ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi.