MILLIY QADRIYATLARNING YOSHLAR MA’NAVIYATINI YUKSALTIRISHDAGI O‘RNI (O‘ZBEKISTONNING ENG YANGI TARIXI MISOLIDA). (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasining eng yangi tarixi davrida milliy qadriyatlarning yoshlar ma’naviyatini yuksaltirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilinadi. Mustaqillik yillarida milliy tiklanish jarayonlari, tarixiy merosning qayta baholanishi, davlatning yoshlar siyosati hamda ta’lim tizimidagi islohotlar asosida yosh avlodning ma’naviy kamoloti masalasi yoritiladi. Globallashuv sharoitida milliy qadriyatlarning ma’naviy immunitetni shakllantirishdagi ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, oila, mahalla va ta’lim tizimining yoshlar ongiga milliy qadriyatlarni singdirishdagi vazifalari tahlil qilinadi.