MUSTAQILLLIK YILLARIDA MILLIY URF ODAT VA AN’ANALARNI QAYTA TIKLANISHI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu akademik maqola O'zbekistonda mustaqillik yillarida milliy urf-odat, qadriyat va an'analarning qayta tiklanishi jarayonini kompleks tahlil qilishga bag'ishlangan. Maqolada ushbu hodisaning tarixiy ildizlari, zamonaviy jamiyatdagi ahamiyati, davlat siyosatining o'rni hamda ijtimoiy-madaniy o'zgarishlarga ta'siri ko'rib chiqiladi. Milliy o'ziga xoslikni tiklash va mustahkamlash kontekstida urf-odatlarning evolyutsiyasi, ularning bugungi kundagi qiyofasi va kelajakdagi istiqbollari atroflicha muhokama etiladi. Tadqiqotda mavjud adabiyotlar tanqidiy tahlil qilinib, ushbu jarayonning murakkab jihatlari va yuzaga kelishi mumkin bo'lgan muammolar yoritiladi.