AQLIY RIVOJLANISHIDA MUAMMOLARI BOʻLGAN BOLALARNI SENSOMOTOR RIVOJLANTIRISHNING KORREKSION PEDAGOGIK ISH TIZIMINING AMALGA OSHIRISH TEXNOLOGIYALARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu tezisda aqliy rivojlanishida muammolari bo‘lgan bolalarni sensomotor rivojlantirishning korreksion pedagogik ish tizimi va uni amalga oshirish texnologiyalari o‘rganiladi. Tadqiqotda sensomotor rivojlanishning kognitiv va harakat ko‘nikmalariga ta’siri, korreksion pedagogik yondashuvlar hamda rivojlantiruvchi dasturlarni amaliy qo‘llash imkoniyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, inklyuziv ta’lim sharoitida korreksion ishlarni tashkil etishning samarali metodlari va texnologiyalari o‘rganilib, ularning bolalar rivojlanishiga ta’siri baholanadi. Tadqiqot natijalari maxsus pedagogika va inklyuziv ta’lim sohasida amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.