INTELEKT TUSHUNCHASI VA UNING PSIXOLOGIK MAZMUNI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Mazkur tezisda intelekt tushunchasining psixologik mohiyati, uning tarkibiy omillari, shakllanish jarayoni va funksional mexanizmlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Intelektning idrok, tafakkur, xotira va muammoli vaziyatlarda qaror qabul qilish jarayonlari bilan o‘zaro bog‘liqligi yoritiladi. Shuningdek, shaxs rivojida intelektning individual-differensial xususiyatlari hamda ijtimoiy-faoliyat omillarining ahamiyati ko‘rib chiqiladi.