GEN KASALLIKLARINING IRSIYLANISHI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
ushbu maqolada gen mutatsiyalari natijasida vujudga keladigan bir qator irsiy kasalliklarning kelib chiqish mexanizmi, klinik belgilari va tarqalish darajasi tahlil qilindi. Asosan monogen irsiy kasalliklar — alkoptonuriya, albinizm, galaktozemiya, gangliozidoz, gemofiliya va fenilketonuriyaning rivojlanish sabablari, metabolik jarayonlardagi buzilishlari va organizmga ko‘rsatadigan zararli ta’siri yoritildi.