(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Maqolada oliy ta’lim muassasalarida jismoniy tayyorgarlikni baholashda kompetensiya asosidagi yondashuvning nazariy va amaliy jihatlari keng tahlil qilingan. Kompetensiyaga asoslangan baholash talabalarning jismoniy va kasbiy qobiliyatlarini integratsiyalash, baholash jarayonini optimallashtirish va ta’lim sifatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatish imkonini beradi. Maqolada zamonaviy pedagogik metodlar, baholash mezonlari va samaradorlikni oshirish yo‘nalishlari ilmiy jihatdan yoritilgan.