(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha yoshdagi bolalarda ijtimoiy-emotsional kompetensiyalarni shakllantirish va rivojlantirish bo‘yicha samarali pedagogik yondashuvlar yoritilgan. Biz bilamizki, ijtimoiy-emotsional rivojlanish bolaning kelajakdagi ijtimoiy moslashuvi, o‘ziga va boshqalarga nisbatan hurmat, hamdardlik, muomala madaniyati kabi ko‘nikmalarni egallashida muhim ahamiyatga ega. Quyidagi maqolada o‘yin, nutqni rivojlantiruvchi mashq va ta’limiy faoliyatlar hamda hamkorlikka asoslangan faoliyatlar orqali bu kompetensiyalarni rivojlantirish usullari ilmiy-nazariy va amaliy asosda bayon etilgan.