(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada yosh avlodning ta’lim va axloqiy tarbiyasi tasnif etiladi. Osiyoda olimlarning ta’lim-tarbiya haqidagi qarashlari allomalar asarlarida saqlanib qolgan. Xususan, O‘rta Osiyo olimlarining ta’lim-tarbiya haqidagi qarashlari Al-Forobiy, Ibn Sino, Yusuf Xos Hojib, Alisher Navoiy, Abu Rayhon Beruniy, Abdulla Avloniy kabi allomalar ijodida o‘z ifodasini topgan. Bu allomalar ijodida yoshlar tarbiyasi, barkamol shaxsni tarbiyalash, tarbiyaning ma’naviy-axloqiy asoslari masalalari atroflicha tahlil etilgan. Bu allomalarning ta’lim-tarbiya haqidagi fikrlari bugungi kunda ham dolzarbdir. Farzand – oila, jamiyat, millat kelajagi. Shunday ekan, yosh avlod tarbiyasi muhim ahamiyatga ega. Markaziy Osiyo olimlarining ta’lim-tarbiya haqidagi qarashlarining keskin o‘zgarishi o‘zaro hurmat g‘oyalarida o‘z ifodasini topadi.