(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ona tili darslari o‘quvchilar uchun kommunikativ kompetensiyani shakllantirishda muhim ahamiyat kasb etadi. Ayniqsa, tinglab tushunish ko‘nikmasini rivojlantirish orqali o‘quvchilar nafaqat og‘zaki nutqni idrok qilishda, balki mustaqil muloqotga kirishda ham muhim malakalarga ega bo‘ladilar. Bu borada an’anaviy dars usullari bilan bir qatorda zamonaviy texnologiyalar, xususan, audiovizual vositalardan keng foydalanish dars samaradorligini yanada oshiradi. Audiovizual vositalar deb, tovush va tasvir yordamida bilim olishni rag‘batlantiruvchi texnik qurilmalar va ularning ilovalari tushuniladi. Ular yordamida o‘quvchilar mavzuni chuqurroq o‘zlashtiradi, nafaqat so‘zlarning talaffuzini, balki tovush, intonatsiya, mimika va harakatlarni to‘g‘ri idrok etishga o‘rganadi.