(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Bugungi kunga kelib xususiy hosilali differensial tenglamalar uchun chegaraviy masalalarni yechishning hisoblash usullari rivoji va zamonaviy hisoblash texnikalarining takomillashishi hisobiga bir qancha yutuqlarga erishilmoqda. Yana shuni alohida ta’kidlash lozimki, hozirgi kunda issiqlik almashinish jarayonlarini sonli modellashtirish zamonaviy fan va texnika uchun ishonchli taxminlarni eksperimentlar yoʻli bilan laboratoriya va tabiiy sharoitda oʻrganish juda murakkab, qimmat va ba’zi hollarda umuman mumkin boʻlmaganligi uchun muhim ahamiyat kasb etib bormoqda.