(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada O‘zbekiston Respublikasida yer monitoringining huquqiy asoslari Yer kodeksi hamda atrof-muhitni muhofaza qilish sohasidagi qonun hujjatlari asosida tahlil etilgan. Yer monitoringining mazmuni, vazifalari, davlat organlarining vakolatlari hamda monitoring natijalarining huquqiy ahamiyati tegishli modda va bandlar misolida yoritilgan.