(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada brutselyoz infeksiyasining siydik chiqarish tizimiga ta’siri, xususan buyraklar va siydik yo‘llarida yuzaga keladigan patologik o‘zgarishlar keng yoritiladi. Kasallikning klinik belgilari, tashxis qo‘yishning zamonaviy usullari hamda kompleks davolash yondashuvlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilinadi. Brutselyozning surunkali kechishi fonida rivojlanadigan pielonefrit, glomerulonefrit, interstitsial nefrit kabi asoratlarning patogenezi va ularni erta aniqlashning ahamiyati asoslab beriladi. Shuningdek, antibakterial terapiya, simptomatik va patogenetik davolashning samaradorligi muhokama qilinadi.