(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Epilepsiya – takrorlanuvchi, provokatsiyasiz tutqanoq xurujlari bilan namoyon bo‘ladigan surunkali nevrologik kasallikdir. Zamonaviy diagnostika usullari (EEG, MRT, video-EEG monitoring) kasallik turini aniqlash va individual davolash rejasini tuzishda muhim ahamiyatga ega. So‘nggi yillarda antiepileptik preparatlarning yangi avlodi klinik amaliyotga joriy etilib, davolash samaradorligini oshirishga xizmat qilmoqda. Ushbu tezisda diagnostik va terapevtik yondashuvlarning klinik samaradorligi tahlil qilinadi.