(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada fors tilini tarjima kontekstida o‘qitishning nazariy asoslari, amaliy mexanizmlari hamda innovatsion metodlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda tarjima kompetensiyasi tushunchasi, lingvistik va lingvokulturologik omillar, kontrastiv tahlil hamda zamonaviy pedagogik texnologiyalar integratsiyasi ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, fors tilini tarjimonlik yo‘nalishida o‘qitishda qo‘llaniladigan metodlar tizimlashtirilib, ularning samaradorligi jadval asosida tahlil qilinadi. Natijalar fors tilini tarjima kontekstida o‘qitishda kompetensiyaviy va integrativ yondashuvlar ustuvor ekanini ko‘rsatadi.