(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur maqolada psixodiagnostik tadqiqotlarning mohiyati, maqsadi va metodik yondashuvlari ilmiy-psixologik tadqiqotlardan farqlari bilan taqqoslab o‘rganiladi. Psixodiagnostikaning amaliy yo‘nalishi, shaxsning individual xususiyatlarini o‘lchashga qaratilganligi, standartlashtirilgan testlar va baholash vositalaridan foydalanishi uning ilmiy tadqiqotlardan ajralib turadigan asosiy jihatlar sifatida ta’kidlanadi. Ilmiy tadqiqotlarning esa nazariy asos yaratish, hodisalar qonuniyatlarini aniqlash va umumlashtirilgan bilim ishlab chiqishga qaratilgani yoritib beriladi.