MAKTABGACHA TA’LIM VA BOSHLANG‘ICH TA’LIM O‘RTASIDAGI UZVIYLIKNI TA’MINLASH MEXANIZMLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim va boshlang‘ich ta’lim o‘rtasidagi uzviylikni ta’minlashning asosiy pedagogik, psixologik va tashkiliy-metodik mexanizmlari tahlil qilinadi. Boshlang‘ich sinfga qadam qo‘ygan bola uchun mos kompetensiyalarni shakllantirish, bilim, ko‘nikma va malakalarning izchil davom etishi, ta’lim dasturlarining integratsiyalashgan holda yaratilishi masalalari yoritiladi. Shuningdek, o‘qituvchi va tarbiyachilar hamkorligi, o‘quv muhitining uzviyligi, bola rivojlanishining bosqichma-bosqich qo‘llabquvvatlanishi amaliy misollar asosida ochib beriladi.