BUXORO AMIRLIGINING “KICHIK QIYOMAT”I VA UNDAN OLINADIGAN ZARUR XULOSALAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada Rossiya imperiyasining O’rta Osiyo xonliklari, xususan, Buxoro amirligining o’z mustamlakasiga aylantirish jarayoni va Buxoro xalqining hasrati,  davlatning ijtimoiy-siyosiy,  madaniy tizimiga ko’rsatgan salbiy ta’siri va bu voqealardan olinadigan xulosalar haqida so’z yuritiladi.