" BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MUSTAQIL FIKRLASHNI RIVOJLANTIRISHDA INTERFAOL TA’LIM METODLARINING AHAMIYATI " (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida mustaqil fikrlashni rivojlantirishda interfaol ta’lim metodlarining ahamiyati yoritilgan. Tadqiqot jarayonida mustaqil fikrlash tushunchasining pedagogik mazmuni ochib berilgan hamda interfaol metodlarning boshlang‘ich ta’lim jarayonidagi o‘rni tahlil qilingan. Maqolada interfaol ta’lim metodlari orqali o‘quvchilarning bilish faolligi, tanqidiy va mantiqiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’lim jarayonida interfaol metodlardan samarali foydalanish bo‘yicha xulosalar va amaliy tavsiyalar berilgan.