SOHIBQIRON AMIR TEMUR BOG’LARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqola Shohibqiron Amir Temur bog‘larining tarixiy, madaniy va tabiiy ahamiyatini keng yoritadi. Unda bog‘larning Amir Temur davrida qanday tashkil etilgani, ular orqali insonlar ilm-fan, san’at va diniy hayot bilan qanday shug‘ullanganlari haqida so‘z boradi. Maqolada bog‘larning suv havzalari, daraxtlar, gulzorlar va yo‘laklari kabi elementlari ham tasvirlangan.