МАХСУЛДОР СИГИРЛАРДА ОЁҚНИНГ ДИСТАЛ БЎЛИМ КАСАЛЛИКЛАРИНИ ЭТИАЛОГИЯСИ ВА УЧРАШ ДАРАЖАСИ. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Сигирларда оёқнинг дистал бўлим касалликларини келиб чиқишига чорвачилик хўжаликлари биноларидаги зоогигеник талабларнинг бузилиши, мационнинг етишмаслиги,озиқа таркибида макро ва микро элементларнинг етишмаслиги сабаб бўлиб, касаллик асосан йилнинг баҳор ва қиш ойларида кўпроқ учраши қайд этилди.