UNCONVERTED OILNI VAKUUM FRAKSIYALASH JARAYONIDA ENERGIYA TEJAMKOR TEXNOLOGIK REJIMLARNI TANLASH VA MAHSULOT CHIQISHIGA TA’SIRINI TADQIQ ETISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada neftni chuqur qayta ishlash jarayonlarida hosil bo‘ladigan unconverted oil (konversiyadan o‘tmagan neft qoldig‘i) ni vakuum fraksiyalash texnologiyasi asosida qayta ishlashning energiya tejamkor usullari va ularning mahsulot chiqishiga ta’siri o‘rganilgan. Tadqiqotda vakuum fraksiyalash jarayonining texnologik rejimlari, jumladan, vakuum darajasi, isitish harorati, issiqlik almashinuv samaradorligi va kolonna yuklanish darajasining mahsulot sifatiga ta’siri tahlil qilingan.