O’ZBEK TILI – MILLIY O’ZLIGIMIZ VA MUSTAQIL DAVLATCHILIGIMIZ TIMSOLI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur maqolada dunyodagi eng qadimiy tillardan biri bo’lgan, bebaho boyligimiz o’zbek tilining milliy o’zligimiz va davlatimizning mustaqil davlat sifatida shakllanishidagi o’rni, shu bilan birga, o’zbek tilining dunyo tillari orasidagi mavqeyi haqida so’z yuritiladi. Ushbu maqola o’zbek tilini dunyoga keng targ’ib qilish va uning dunyo tillari miqyosidagi o’rnini yuksaltirishga qaratilgan.