TURIZM VA BANDLIK DARAJASI O‘RTASIDAGI BOG‘LIQLIK (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Global iqtisodiy rivojlanish sharoitida turizm sohasi eng tez o‘sib borayotgan va yuqori multiplikativ ta’sirga ega bo‘lgan tarmoqlardan biri sifatida e’tirof etilmoqda. Jahon Turizm Tashkiloti (UNWTO) ma’lumotlariga ko‘ra, turizm global yalpi ichki mahsulotning qariyb 10 foizini tashkil etib, har o‘ninchi ish o‘rni bevosita yoki bilvosita ushbu soha hissasiga to‘g‘ri keladi [1, B. 27]. Bu esa turizm va bandlik darajasi o‘rtasida mustahkam iqtisodiy bog‘liqlik mavjudligini ko‘rsatadi.