BADMINTON SPORT MASHG‘ULOTLARIDA HARAKATLI O‘YINNING ROLI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqola va metodik qo‘llanma badminton sportining nazariy va amaliy asoslarini, shuningdek, mashg‘ulotlarda harakatli o‘yinlarning metodik tatbiqini keng qamrovda yoritadi. Ishda badminton texnikasi, footwork, taktika va psixologik tayyorgarlikning o‘quv jarayonida qanday samarali tatbiq etilishi ko‘rib chiqilgan. Harakatli o‘yinlar yordamida o‘quvchilarning tezkor qaror qabul qilish, refleks, tezlik va koordinatsiyasini rivojlantirishga e’tibor qaratilgan. Shuningdek, maqolada metodik mashg‘ulotlarni tashkil etishning bosqichlari, mashqlar turlari va ularning pedagogik asoslari batafsil tushuntirilgan. Ishning amaliy qismi o‘quvchilar va yosh sportchilar uchun metodik ko‘rsatmalarni taqdim etadi va sport mashg‘ulotlarida samarali natijaga erishish imkonini beradi.