BARQAROR IQTISODIY RIVOJLANISH KONSEPSIYASI VA YASHIL MOLIYANING NAZARIY ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ishda barqaror iqtisodiy rivojlanish konsepsiyasining nazariy asoslari hamda yashil moliyaning ushbu jarayondagi o‘rni tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida yashil moliyaning iqtisodiy o‘sish, ekologik barqarorlik va ijtimoiy mas’uliyatni uyg‘unlashtirishdagi ahamiyati yoritiladi. Xalqaro tajriba va nazariy yondashuvлар asosida yashil moliya instrumentlarining moliya tizimi barqarorligini oshirish hamda uzoq muddatli iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashdagi roli asoslab beriladi. Olingan natijalar yashil moliyani milliy iqtisodiy siyosatning muhim tarkibiy qismi sifatida rivojlantirish zarurligini ko‘rsatadi.