RAQAMLI “JANG MAYDONI”: O‘ZBEKISTON ONLAYN NASHRLARI UCHUN “YUMSHOQ KUCH” VA PROAKTIV MUDOFAA STRATEGIYALARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur tezisda global axborot urushi sharoitida internetnashrlarining o‘zgaruvchan funksiyalari AQSh, Rossiya va O‘zbekiston media modellari misolida qiyosiy tahlil qilingan. Muallif tomonidan milliy axborot xavfsizligini ta’minlashda an’anaviy himoya ("bloklash" va "raddiya") usullaridan voz kechib, proaktiv strategiyalar — multimediaviy kontr-narrativlar va gamifikatsiya vositalarini joriy etish zarurligi ilmiy asoslab berilgan.