TA’LIM JARAYONIDA SHAXSNING IJTIMOIY-ADABIY FAOLIGINI SHAKLLANTIRISHDA PEDAGOGIK YONDASHUVLAR TAHLILI. (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida shaxsning ijtimoiyadabiy faolligini shakllantirishda qo‘llaniladigan pedagogik yondashuvlar tahlil qilinadi. Badiiy ta’lim jarayonida interfaol metodlar, muammoli ta’lim va loyihaviy faoliyatdan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijtimoiy faolligi, adabiy tafakkuri, mustaqil va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari adabiy ta’lim samaradorligini oshirish hamda ijtimoiy faol, ma’naviy yetuk shaxsni shakllantirishga xizmat qiluvchi pedagogik tavsiyalar ishlab chiqishga yo‘naltirilgan.