AHOLI XONADONLARIGA ICHIMLIK SUV QUVURLARINI YOTQIZISHDA GEODEZIK ISHLARNING O‘RNI VA AHAMIYATI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada aholi xonadonlariga ichimlik suv quvurlarini yotqizish jarayonida bajariladigan geodezik ishlar, ularning mazmuni, texnologik ketma-ketligi va muhandislik-kommunikatsiya tarmoqlaridagi ahamiyati yoritilgan. Quvurlar o‘tkaziladigan hududning relefi, geologik tuzilishi va kommunikatsion infratuzilmasi o‘rganilishi zarurligi, shuningdek, zamonaviy geodezik asboblardan foydalanish samaradorlikni oshirishi ta’kidlanadi.