BUDJET INTIZOMI VA MOLIYAVIY JAVOBGARLIK MASALALARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada moliya huquqining muhim instituti hisoblangan budjet intizomining huquqiy mohiyati, budjet mablag‘laridan qonuniy, maqsadli va samarali foydalanish tamoyillari, shuningdek, budjet qonunchiligini buzganlik uchun moliyaviy, ma’muriy va jinoiy javobgarlik masalalari ilmiy-publitsistik uslubda batafsil tahlil etiladi. Tadqiqot O‘zbekiston Respublikasining Byudjet kodeksi normalari, davlat moliyaviy nazorati mexanizmlari va amaliyotdagi muammolarga asoslanadi hamda budjet intizomini mustahkamlashga doir takliflar bilan boyitilgan.