SPORT MASHG‘ULOTLARI JARAYONIDA TURIZM FAOLIYATLARINI INTEGRATSIYALASH VA TALABALARNING JISMONIY FAOLLIGINI OSHIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu maqolada jismoniy tarbiya mashg‘ulotlariga turizm faoliyatini, xususan, muntazam piyoda yurish va ochiq havodagi sayrlarni integratsiyalashning ta’limiy, jismoniy va psixologik samaralari ilmiy asosda tahlil qilinadi. Tadqiqot maktab o‘quvchilarida aerobik chidamlilikni oshirish, jismoniy mashqlardan keyingi tiklanish jarayonini tezlashtirish hamda psixologik farovonlikni qo‘llab-quvvatlashga qaratilgan 8 haftalik eksperimental dastur natijalariga tayangan. Tajriba guruhi an’anaviy darslarga qo‘shimcha ravishda haftalik sayyohlik mashg‘ulotlarida qatnashdi va bu