DZYUDO KURASHI HAQIDA ASOSIY TUSHUNCHLAR (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Dzyudo, noyob jang san'ati sifatida, zamonaviy sport va shaxsni rivojlantirishda muhim rol o'ynaydi. Ushbu maqolada dzyudoning paydo bo'lishining tarixiy jihatlari, uning falsafiy tamoyillari, texnikalari va ularning qo'llanilishi ko'rib chiqiladi. Mashg'ulot usullari, dzyudoning jismoniy va ruhiy rivojlanishga ta'siri, shuningdek, madaniy almashinuv va globallashuv sharoitida uning ijtimoiy ahamiyati muhokama qilinadi.