JAMOAVIY ISH ORQALI O‘QUVCHI YOSHLARDA SHAXSIY IJTIMOIY XUSUSIYATLAR RIVOJLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu  tezisda jamoaviy ish orqali o‘quvchi yoshlarda shaxsiyijtimoiy xususiyatlarning rivojlanishining psixologik jihatlari yoritib berildi. Tadqiqot jarayonida jamoaviy faoliyatning o‘quvchilarning ijtimoiylashuvi, muloqot ko‘nikmalari, mas’uliyat hissi, hamkorlik va o‘zaro tushunish kabi sifatlarni shakllantirishdagi o‘rni tahlil qilindi. Shuningdek, jamoaviy ish jarayonida yuzaga keladigan psixologik mexanizmlar — o‘zaro ta’sir, rol taqsimoti, refleksiya va ijtimoiy moslashuv jarayonlari ilmiy asosda ko‘rib chiqildi. Tadqiqot natijalari jamoaviy ish shakllarini ta’lim jarayoniga samarali tatbiq etish orqali o‘quvchi yoshlarda shaxsiy-ijtimoiy rivojlanishni ta’minlash va shakllantirish mumkinligini ko‘rsatdi.