QURILISH SOHASIDA RISK – MOSLASHTIRILGAN BOSHQARUV KO‘RSATKICHLARI TIZIMINI JORIY ETISH SAMARADORLIGI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
O‘zbekiston Respublikasida iqtisodiyotni tarkibiy modernizatsiya qilish, investitsiya muhitini yaxshilash va qurilish sohasida barqaror rivojlanishni ta’minlashga qaratilgan islohotlar sharoitida korxonalar faoliyatini boshqarishga qo‘yilayotgan talablar sifat jihatdan yangi bosqichga ko‘tarilmoqda. Infratuzilmani yangilash, yirik shaharsozlik loyihalarini amalga oshirish hamda xususiy sektor ishtirokini kengaytirish qurilish korxonalari uchun moliyaviy barqarorlik, xarajatlar samaradorligi va risklarning tizimli boshqarilishiga alohida e’tibor qaratishni taqozo etmoqda. SHu bois zamonaviy sharoitda riskka moslashtirilgan boshqaruv ko‘rsatkichlari tizimini shakllantirish va uni amaliyotga joriy etish qurilish sohasida strategik ahamiyatga ega vazifalardan biriga aylanmoqda.