ELTДА AIНИНГ РОЛИ ВА ИМКОНИЯТЛАРИ: ИНДИВИДУАЛЛАШТИРИЛГАН ТАЪЛИМ, ШАХСИЙ ФИКР МУЛОҲАЗА, ИНТЕРАКТИВ ПЛАТФОРМАЛАРНИНГ ЎРНИ (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Мақола сунъий интеллектнинг (AI) инглиз тилини ўқитишда (ELT) роли ва имкониятларини ўрганади. Унда AI орқали индивидуаллаштирилган таълим, шахсий фикр-мулоҳаза ва интерактив платформалардан фойдаланишнинг самарадорлиги таҳлил қилинади. Мақолада Непал мисолида университетларда AIнинг интеграция даражаси, муаммолар ва имкониятлар кўриб чиқилади. Tadqiqot натижалари AIнинг ELTда ўқув жараёнини самарали ва интерактив қилишдаги аҳамиятини кўрсатади