QASHQADARYO VILOYATI SANOAT ISHLAB CHIQARISHINING HUDUDIY JIHATLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada Qashqadaryo viloyati sanoat ishlab chiqarishining hududiy tashkil etilishi, tarmoqlar bo‘yicha joylashuv xususiyatlari hamda sanoat salohiyatining iqtisodi -geografik omillar bilan bog‘liqligi tahlil qilinadi. Tadqiqot jarayonida viloyat sanoatining yetakchi tarmoqlari – yoqilg‘i-energetika, qayta ishlash va qurilish materiallari sanoatining hududiy tarkibi va rivojlanish tendensiyalari statistik ma’lumotlar asosida baholanadi.