STANDARTLASHTIRISH VA METROLOGIK NAZORATNING HUQUQIY-ME’YORIY ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur maqolada standartlashtirish va metrologik nazoratning huquqiy-me’yoriy asoslari hamda ularning oliy ta’lim tizimidagi institutsional va pedagogik ahamiyati ilmiy jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy texnik ta’lim sharoitida sifatni ta’minlash, xavfsizlikni kafolatlash hamda xalqaro integratsiyani mustahkamlash jarayonlari standartlashtirish va metrologik nazorat mexanizmlarining samarali ishlashiga bevosita bog‘liqdir. Tadqiqotda milliy qonunchilik hujjatlari, xalqaro standartlar hamda oliy ta’lim tizimidagi amaliy tajribalar qiyosiy-tahliliy asosda o‘rganildi.