BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA MILLIY QADRIYATLARGA HURMAT TUYG‘USINI TARBIYALSHNING PEDAGOGIK ASOSLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Ushbu ilmiy maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida milliy qadriyatlarga hurmat tuyg‘usini shakllantirish jarayoni chuqur pedagogik va psixologik yondashuvlar asosida tahlil qilingan. Tadqiqotda milliy qadriyatlarning mazmun-mohiyati, ularning tarixiy ildizlari, jamiyat hayotidagi o‘rni, shuningdek globallashuv sharoitida ularni yosh avlodga singdirishning zaruriyati asoslab beriladi. Maqolada boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh xususiyatlari, psixologik rivojlanish bosqichlari va ma’naviy tarbiya bilan uzviy bog‘liqligi keng yoritilgan. Jarayonning samaradorligini oshirishda o‘qituvchi shaxsining o‘rni, ta’lim muhiti, sinfdagi tarbiyaviy ishlar, oilaning ta’siri, madaniy-tarbiyaviy merosning uzviyligi ilmiy tahlil qilinadi. Milliy qadriyatlarni singdirishda zamonaviy pedagogik texnologiyalar, integratsiyalashgan ta’lim, amaliy topshiriqlar, milliy an’analarga asoslangan tarbiyaviy usullar qo‘llanishining afzalliklari asoslanadi. Maqola natijalari boshlang‘ich ta’limda milliyma’naviy tarbiyani kuchaytirishga xizmat qiluvchi ilmiy-amaliy takliflar bilan yakunlanadi.