OMMAVIY XIZMAT KO'RSATISH NAZARIYASINING TELEKOMMUNIKATSIYADAGI O'RNI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu tezisda ommaviy xizmat ko‘rsatish nazariyasining (O‘XKN) telekommunikatsiya tizimlaridagi nazariy va amaliy ahamiyati keng yoritilgan. Telekommunikatsiya tarmoqlari bugungi kunda murakkab tuzilishga ega bo‘lib, ularda bir vaqtning o‘zida minglab foydalanuvchilar tomonidan turli xil so‘rovlar amalga oshiriladi. Bunday tizimlarda xizmat ko‘rsatish jarayonini samarali tashkil etish, navbatlarni boshqarish, uzilishlar ehtimolini kamaytirish va xizmat sifatini yuqori darajada ta’minlash muhim masalalardan biridir. Mazkur muammolarni hal etishda ommaviy xizmat ko‘rsatish nazariyasi muhim ilmiy asos bo‘lib xizmat qiladi.