SHAVKAT RAHMON SHE’RLARINING O’ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu ishda o’zbek she’riyatining eng yorqin vakillaridan biri bo’lgan Shavkat Rahmon ijodining o’ziga xos xususiyatlarini   o’rganishga va shoir uslubining badiiy xususiyatlari, poetik tafakkuri va mavzular rang-barangligi yoritib berishga bag’ishlanadi. Shoir she’rlarida milliy ruh, insoniy tuyg’ular va vatanparvarlik g’oyalari chuqur ifoda etilgan. Uning asarlarida ramziy obrazlar, metaforik ifodalar va ruhiy kechinmalar uyg’unlashgan. Shavkat Rahmon ijodining o’ziga xosligi shundaki, u so’z orqali inson qalbining eng nozik pardalariga ta’sir o’tkazadi, she'rlari kishining tuygʻulariga taʼsir koʻrsatish xususiyati bilan ajralib turadi.