OʻZBEKISTONDA PSIXODIAGNOSTIKNING RIVOJLANISH TARIXI (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu tezisda O‘zbekistonda psixodiagnostika fanining shakllanishi va bosqichma-bosqich rivojlanishi yoritilgan. Mavzuda psixodiagnostikaning dastlabki ko‘rinishlari, sovet davrida testlash amaliyotining kirib kelishi, mustaqillikdan keyingi milliy metodikalarni yaratish jarayoni va zamonaviy psixometrik yondashuvlar tahlil qilingan.